14 Ocak 2014 Salı

Düğün Hikayenizi Bizimle Fotoğraflandırın

Düğün hikayesini en güzel yansıtan unsurlar fotoğraflar olduğundan; mükemmel sonuçlar için bir fotoğrafçıyla anlaşmayı son günlere bırakmamak gerekiyor. Daha eski dönemlerin 1-2 saat süren ve belli başlı birkaç pozdan oluşan fotoğrafları günümüzde yeni bir kılığa girmiş bulunuyor. Bir düğün fotoğrafçısı ile çalışan çiftler kuaförde geçirilen saatler, gelinliğin giyildiği ilk anlar, insanların bu zamanlardaki çeşitli yaklaşımları ve daha birçok özel anı fotoğraflarla belgeleterek doğal görünümlerden oluşan özel bir arşive sahip oluyorlar.
Düğün fotoğrafçınızı seçerken bu yakınlığı, samimiyeti aynı zamanda profesyonelliği kendisinden hissetmelisiniz.Giyimi,tavrı, konuşması en az fotoğraf sanatı kadar sizi tatmin etmeli, gününüze yakışmalıdır.Günümüz dünyasında fotoğraf bir tuş, bir dokunuş mesafesinde bizlere yakındır. Herkes bir nevi fotoğrafçıdır aslında.Çoğu telefonun ve cep bilgisayarlarının fotoğraflar üzerinde kurgu yapma seçenekleri vardır. Buna rağmen kimse düğün fotoğrafçısı gibi gününüze bakamaz. Teknoloji herkesin cebinde olsa da, kalite ve özgünlük mesleki yeteneklerle birleşmediği sürece an'lar eksik ve sönük kaydolur.Yıllar boyu saklanabilirliği söz konusu değildir.
Düğün salonunda çekilen fotoğraflarda da gelinle damadın ilk dansları, pastanın kesilmesi, davetlilerin davranış ve ifadeleri, arkadaşlarla yaşanan eğlenceli anlar ve düğün sonlanana kadar yaşanan bütün olaylar fotoğraflanıyor. Bu yeni tip düğün fotoğraflarında fotoğrafçı kişilerin pozlarına ve mekana olabildiğince az müdahale ediyor. Davranış ve tutumlarıyla kişilere çok zaman fotoğraflarının çekildiğini bile unutturan düğün fotoğrafçısı daha çok gelin ve damadın birbirleriyle ve çevreleriyle olan etkileşimini ve bulundukları ortamdaki çeşitli hallerini doğal bir biçimde yakalamaya çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder