10 Aralık 2013 Salı

Düğün Fotoğrafçılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir düğün fotoğrafçısı ilk olarak bu işin eğitimini almış olmalıdır. Önceden yalnızca stüdyoda çekim yapılabiliyordu. Son zamanlarda ise yalnızca stüdyolarda değil açık havada da çekim yapılabilmektedir. Açık hava çekimleri son zamanlarda gelin ve güvey adaylarının sıklıkla seçenek ettiği çekimlerden biri haline gelmiştir.

Bu işin zorluğundan dolayı her isteyen düğün fotoğrafçılığı yapamaz. Düğün fotoğrafçısı olmak için alınan özel eğitim ile bu işi başarılı bir şekilde yapabilirsiniz.

Gelin ve güvey adayları onlar için çok ehemmiyetli olan bu özel günü ölümsüzleştirmek ve mutlu anımsamak için güzel fotoğraflar çektirmek isterler. Gelişen teknolojiler ile beraber gelişen fotoğrafçılıkta düğün fotoğrafı  alanında kurgusal düğün fotoğrafçılığı gibi değişik tarzlar ortaya çıkmıştır. Kurgusal fotoğrafçılık ile çok güzel düğün fotoğraflarına sahip olabilir ve bu özel gününüzü hep mutlu anımsayabilirsiniz.

Bir düğün fotoğrafçısı fotoğraf çekerken bir hayli şeye dikkat etmelidir. İlk olarak dikkat edilmesi gereken şey pozlardır. Gelin ve güveyin verdiği pozlar yapma olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Zorla gülümseye çalışan gelin ve güvey güzel bir fotoğraf ortaya çıkarmayacaktır. Bu yüzden gelin ve güveyi fazla sıkmamaya çalışarak verebilecekleri en ideal pozları verdirmek bu işin incelikleri arasında bulunur. Düğün fotoğrafçısının dikkat etmesi gereken diğer ehemmiyetli özellik renklerdir. Gelin ve güveyin güzel görüneceği renk ayarları yapılmalıdır. Düğün fotoğrafı gibi ehemmiyetli bir fotoğrafı da gelin ve güveyin yüzleri güzel görünecek şekilde ayarlanmalıdır. Düğün fotoğrafçılığı zahmet isteyen bir iştir ve bu işi bilenlere yaptırılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder