23 Ocak 2014 Perşembe

Düğün Fotoğrafçınıza İstediğiniz Kurguyu Siz Tarif Edin

Düğünlerin ne manaya geldiğini kime sorarsanız mesele, size hayatlarının en manalı günlerinden biri olduğunu söyleyecektir. Bu yüzden düğün vaktinde tüm ayrıntılara çok dikkat ederiz. Bu ayrıntıların en ehemmiyetlilerinden biri de, bu özel günün anı olucak tüm ayrıntılarını kimin ve nasıl fotoğraflıcağıdır. Bu yüzden düğün fotoğrafçısı seçmek, işini bilen biriyle çalışmak dikkat edilmesi şart olan bir husustur.

Bazı seçeceğiniz konusundaki ilk araştırmalarımızı muhtemelen etrafımızdan başlarız.Düğün fotoğrafçısı olarak kiminle çalıştıklarını , kime referans olabileceklerini öğrenmek isteriz. Ayrı olarak facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden de fotoğrafçıların websitelerine ve dolayısıyla yarattıkları çalışmalara göz gezdirebiliriz. Ücret ile ilgili anlaşılması halinde sıra fotoğrafçıyla yüzyüze müzakereye gelmektedir. Müzakereye çift olarak gitmeniz daha uygun olacaktır. Çünkü sizinle çalışacak kişinin sizi tanıması, ısınması ; sizin tarzlarınızı ve zevklerinizi öğrenmesi gereklidir. Zira düğün gününü ebedi kılacak fotoğrafların çok kaliteli ve tabii pozlar olması, ayrı olarak sizin istediğiniz konsepte uygun düşmesi; düğün fotoğrafçısı güzel bir iş çıkarıp çıkarmadığını belirler.

Müzakere esnasında düğün fotoğrafçınızdan açıkca ne tarz fotolar istediğinizi, ne tür beklentilerinizin olduğunu konuşun. Örnek olarak teknik ekipmanlarını, yedek ekipmanlarının olup olmadığı, tek kişi olarak mı çalışacağını, kimi pozlar için ön çizim verip veremeyeceğinizi sorun. Şayet kafanızdaki tüm suallere yanıt alabildiyseniz, düğün resimleri için kaygı etmenize gerek kalmamıştır. Bir sonraki ayrıntıya odaklanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder